Jeugdtheater

Frets

Het korte verhaal

Wij inspireren, stimuleren en betoveren om kinderen te helpen in hun ontwikkeling en om hun verbeeldingskracht te stimuleren.

Het lange verhaal

Freerk (32), Johannes (32) en Patrick (35) leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan de PABO, waar ze al snel ontdekten dat ze een gedeelde passie hadden voor theater en muziek. De vonk sprong over en ze besloten samen te werken aan een open opdracht op de PABO. Dit project groeide uit tot iets bijzonders en vormde het begin van Jeugdtheater Frets.

Gedurende hun carrière werden Freerk, Johannes en Patrick begeleid en opgeleid door ervaren regisseurs die hun sporen hadden verdiend in het jeugdtheater. Namen zoals Arnold Dijkstra, Brecht Wassenaar en Maarten Bootsma hielpen hen hun artistieke vaardigheden verder te ontwikkelen en inspireerden hen om te streven naar artistieke excellentie.

In 2013 richtten Johannes, Freerk en Patrick officieel Jeugdtheater Frets op en bleven ze het artistieke hart van het gezelschap. Sinds de oprichting heeft Frets zich ontwikkeld tot een gerenommeerd theatergezelschap met een unieke identiteit en stijl. Het trio legde de basis voor een buitengewone vorm van jeugdtheater, waarin muziek en verbeelding centraal staan.

Met hun passie en toewijding hebben ze talloze voorstellingen geproduceerd en opgevoerd, waarbij ze altijd trouw zijn gebleven aan hun missie om kinderen te helpen in hun ontwikkeling en verbeeldingskracht te stimuleren. Jeugdtheater Frets creëert magische en fantasierijke werelden waarin kinderen kostbare herinneringen kunnen maken die hen voor het leven verrijken.

Frets blijft zichzelf vernieuwen en ontwikkelen, waarbij ze altijd de kernwaarden behouden die ze vanaf het begin hebben gekoesterd. Ze blijven zich inzetten voor het creëren van theaterervaringen die kinderen inspireren, stimuleren en betoveren. De passie voor muziek en de kracht van verbeelding blijven de drijvende krachten achter het werk van Jeugdtheater Frets, en ze streven ernaar om een blijvende impact te hebben op het leven van jonge mensen, zowel nu als in de toekomst.